Eten op school voor ouders/verzorgers

Scholen mogen met het Programma Schoolmaaltijden meedoen als ze in de doelgroep vallen. Hierdoor bereiken we kinderen en jongeren die de ondersteuning goed kunnen gebruiken. Bekijk hier de voorwaarden om deel te nemen. Voldoet een school aan de voorwaarden?

Dan kan de school kiezen voor ‘Eten op school’. De school regelt het eten en drinken voor de leerlingen zelf en kan de kosten bij het Programma Schoolmaaltijden terugvragen.

De school van uw kind heeft gekozen voor Eten op school

Krijgt uw kind eten en drinken op school?

Dan heeft de school van uw kind ervoor gekozen om zelf ontbijt, lunch en/of tussendoortjes te organiseren. Het aanbod kan bijvoorbeeld bestaan uit fruit, belegde broodjes of een warme maaltijd. De school kan ook eten en drinken neerleggen dat de leerlingen mogen meenemen.

Mag ik ook een boodschappenkaart?

Scholen die met het Programma Schoolmaaltijden meedoen, kunnen kiezen tussen twee opties: budget om het eten op school zelf te organiseren of steun voor ouders in de vorm van een boodschappenkaart. Het is niet mogelijk om van beide opties gebruik te maken. Heeft de school gekozen voor het organiseren van eten op school? Dan kan de school dus niet ook nog boodschappenkaarten voor ouders aanvragen.

Heeft u vragen over het eten dat uw kind op school krijgt?

Dan raden we u aan om contact op te nemen met de school. Het Programma Schoolmaaltijden bepaalt niet wat voor eten de school aanbiedt en op welke manier, dat bepaalt de school zelf.